Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شریان»
2024-05-05@22:22:04 GMT

۱۵روش خانگی برای درمان فوری آفتاب‌سوختگی

تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۹۵۱۴۳۲

اگرچه دوری از سوختگی‌های ناشی از نور شدید خورشید در تابستان گاهی اجتناب‌ناپذیر است، اما باید دانست برخی روش‌های خانگی برای رهایی فوری از این سوختگی‌ها نیز وجود دارد.


به گزارش شریان نیوز،با شروع فصل تابستان بسیاری از افراد با معضل آفتاب سوختگی مواجه می‌شوند. بسیاری از افراد نیز خود به برنزه شدن تمایل دارند که تلاش برای برنزه کرده پوستشان ممکن است به سوختگی پوست آن‌ها منجر شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه ۱۵ روش خانگی برای درمان فوری آفتاب سوختگی آورده شده است:

۱) آب لیمو: یک لیمو را بریده و یک تکه از آن را روی قسمت‌های سوخته پوست خود مالش دهید. چند دقیقه صبر کنید تا آب لیمو روی پوست‌تان باقی بماند و سپس آن را با آب بشویید.

۲) عصاره خیار، آب لیمو و و گلاب: یک قاشق غذاخوری از هر یک از این موارد را داخل یک کاسه ریخته و مخلوط آن را با ضربات آرام روی قسمت‌های آفتاب سوخته پوست خود بمالید.

۳) نخود و زردچوبه: مقدار کمی زردچوبه را با دو قاشق غذاخوری پودر نخود، شیر و یک قاشق غذاخوری گلاب مخلوط کنید. این مخلوط را روی قسمت‌های آفتاب سوخته پوست خود مالش داده و بعد از ۱۵ تا ۲۰ دقیقه پوست خود را با آب بشویید.

۴) دال عدس، گوجه فرنگی و آلوئه‌ورا: یک قاشق غذاخوری دال عدس را در آب خیس کنید و آن را به شکل خمیری دربیاورید. به همان اندازه رب گوجه‌فرنگی و عصاره آلوئه‌ورا نیز اضافه کنید. این خمیر را روی قسمت‌های آفتاب سوخته پوست خود بگذارید و نیم ساعت صبر کنید. سپس با آب سرد پوست خود را بشویید.

۵) عسل و پاپایا: حدود نصف فنجان پاپایا را با یک قاشق غذاخوری عسل به خوبی له و مخلوط کنید. مخلوط را روی قسمت‌های آفتاب سوخته پوست خود بگذارید و بعد از نیم ساعت با آب سرد پوست را بشویید.

۶) جوی دوسر و آب‌دوغ: دو قاشق غذاخوری بلغور جوی دوسر را به سه قاشق غذاخوری آب‌دوغ اضافه کنید. این مخلوط را به راحتی با حرکات دایره‌ای شکل روی قسمت‌های آفتاب سوخته پوست خود ماساژ دهید.

۷) ماست و پوره گوجه‌فرنگی: یک قاشق غذاخوری از هر یک از این موارد را با یک‌دیگر مخلوط کرده و خمیر به دست آمده را روی قسمت‌های آفتاب سوخته پوست خود بمالید. پس از نیم ساعت پوست خود را آبکشی کنید.

۸) آب پرتقال و ماست: یک قاشق غذاخوری آب پرتقال را در ماست مخلوط کنید و آن را روی قسمت‌های آفتاب سوخته پوست خود قرار دهید. نیم ساعت صبر کرده و سپس پوست خود را با آب بشویید.

۹) خامه و توت‌فرنگی: پنج عدد توت‌فرنگی را در دو قاشق غذاخوری خامه له و مخلوط کنید. مخلوط حاصل را روی قسمت‌های آفتاب سوخته پوست خود قرار داده، نیم ساعت صبر کرده و سپس آبکشی کنید.

۱۰) آب سیب زمینی و آب لیمو: آب یک سیب زمینی متوسط را بگیرید و آن را با یک قاشق غذاخوری آب لیمو مخلوط کنید. محلول را روی قسمت‌های آفتاب سوخته پوست خود بمالید و پس از نیم ساعت آبکشی کنید.

۱۱) خمیر چوب صندل: این روش بسیار آسان است. خمیر چوب صندل را هر شب پیش از خواب روی قسمت‌های آفتاب سوخته پوست خود قرار دهید. هنگامی که از خواب بیدار شدید، پوست خود را با آب بشویید.

۱۲) پودر چوب صندل و آب نارگیل: یک قاشق غذاخوری پودر چوب صندل را به طور کامل با آب نارگیل مخلوط کرده و روی قسمت‌های آفتاب سوخته پوست خود بمالید. چند دقیقه صبر کرده و سپس آن را شست‌وشو دهید.

۱۳) آناناس و عسل: تکه‌های میوه آناناس را با حدود یک قاشق غذاخوری عسل مخلوط کنید. مخلوط به دست آمده را به طور کامل روی قسمت‌های آفتاب سوخته پوست خود قرار دهید.

۱۴) زردچوبه و شیر: مقدار کمی پودر زردچوبه در شیر را مخلوط کنید. پوست خود را به طور کامل با خمیر به دست آمده ماساژ داده و اجازه بدهید این خمیر روی پوست‌تان خشک شود.

۱۵) پماد ویکس: اگر چه ممکن است غیرعادی به نظر برسد، اما تاثیر پماد ویکس برای درمان موثر آفتاب سوختگی پوست بار‌ها به تایید رسیده است. پماد را روی قسمت‌های آفتاب سوخته پوست خود بمالید تا تاثیر آن را ببینید.

این روش‌ها، درمان‌های خانگی آفتاب سوختگی پوست هستند. اما فراموش نکنید در صورت شدید بودن سوختگی به پزشک مراجعه کنید.

برچسب هاآناناسعسل

منبع: شریان

کلیدواژه: آناناس عسل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shariyan.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شریان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۵۱۴۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشت میزبان دوازدهمین کنگره ملی سوختگی ایران است

رامیار فرزان معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی گیلان گفت: تاکنون ۳۶۱ مقاله در این کنگره دریافت شده که ۱۷۸ مقاله تایید، ۴۸ مقاله برای ارایه شفاهی و ۱۳۰ پوستر نیز در آن پذیرفته شده است.

وی با بیان اینکه سوخگی یک بیماری بسیار شایع است و افراد زیادی درگیر آن می‌شوند، افزود: توده‌ای از مردم با سوختگی درگیر هستند در حالیکه ۹۰ تا ۹۵ درصد سوختگی‌ها قابل پیشگیری اند.

رئیس دوازدهمین کنگره ملی سوختگی با بیان اینکه این کنگره در دوم و سوم خردادماه امسال به میزبانی رشت برگزار می‌شود، گفت: تمامی مقدمات لازم برای برگزاری این کنگره با مشارکت بخش خصوصی و نخبگان علمی اعم از متخصصان، پرستاران و پیراپزشکان انجام خواهد شد.

محمد طلوعی، فوق تخصص جراحی پلاستیک، ترمیمی و سوختگی و دبیر علمی دوازدهمین کنگره ملی سوختگی نیز در این نشست با بیان اینکه سالانه ۱۸۰ هزار مورد سوختگی در دنیا رقم می‌خورد، اظهار کرد: آمار سوختگی‌ها در کشور‌های توسعه نیافته بیشتر است.

وی با اذعان به اینکه دلیل بسیاری از سوختگی‌ها به دلیل فقدان زیرساخت‌های مناسب گرمایشی است، افزود: کشور‌های توسعه نیافته ۲۰ برابر کشور‌های توسعه یافته دچار سوختگی می‌شوند.

به گفته دبیر علمی دوازدهمین کنگره ملی سوختگی، اصلاح مصرف به ویژه در گاز، سوخت و دمای آب مصرفی می‌توان در کاهش سوختگی‌ها موثر شود.
دکتر طلوعی با اعلام اینکه در بیمارسان ولایت رشت به عنوان قطب درمان سوختگی، سالانه ۵۰۰ مورد سوختگی داریم، خاطرنشان کرد: چهار برابر این بیماران با مراجعه به مرکز سوانح و سوختگی ولایت به صورت سرپایی درمان می‌شوند.

وی با اشاره به طولانی بودن و تحمیل هزینه‌های مالی و روانی ناشی از سوختگی، خاطرنشان کرد: فرد سوخته تا سال‌ها تحت تاثیر قرار میگیرد و متحمل هزینه‌های روانی، اجتماعی و مالی می‌شود.
دبیر علمی دوازدهمین کنگره ملی سوختگی با بیان اینکه مردان بیشتر از بانوان درگیر سوختگی می‌شوند، گفت: بیشترین سنین سوختگی بین ۱۰ تا ۴۰ است و عمده و شایع‌ترین دلیل سوختگی‌ها نیز شعله‌ها هستند.

باشگاه خبرنگاران جوان گیلان رشت

دیگر خبرها

  • گیاهان مفید برای رشد و تقویت مو‌های نازک
  • درمان سرمازدگی حیوانات + بررسی علائم و اقدامات لازم
  • رشت میزبان دوازدهمین کنگره ملی سوختگی ایران شد
  • رشت میزبان دوازدهمین کنگره ملی سوختگی ایران است
  • برگزاری دوازدهمین کنگره کشوری سوختگی
  • مصرف این سه نوع چای چهره‌تان را ۲۰ سال جوان می‌کند
  • گنجینه ای از ویتامین ها و مواد معدنی
  • چگونه در گرما از پاها مراقبت کنیم؟
  • چگونه در گرما از پا‌ها مراقبت کنیم؟
  • علت اصلی سیاه شدن لثه و درمان فوری تیرگی لثه با طب سنتی